Kezdőlap Események Holnap kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 a Millenárison

Holnap kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 a Millenárison

Holnap kezdődik az év legfontosabb diplomáciai eseménye, a
Budapesti Víz Világtalálkozó 2019. Joó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, az eseményt előkészítő Tárcaközi Bizottság elnöke elmondta, hogy több mint 2300
résztvevő regisztrált az eseményre a világ 118 országából, ami a két korábbi Világtalálkozóhoz viszonyítva még nagyobb érdeklődést jelent. A helyettes államtitkár kifejtette, hogy a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség, a nemzetközi szervezetek, multilaterális finanszírozási
intézmények vezetői és a vízügyi tudományos világ legjelesebb szakértői azért érkeznek Budapestre, hogy a legmagasabb szinten foglalkozzanak a globális vízválság megelőzésével és a vízügyi problémák rendezésével.
A három nap során tíz plenáris szekcióban több mint 80 előadó szólal fel, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja a résztvevőket a helyszínen. A konferenciát Magyarország Kormánya szervezi, a rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitja meg. A 9.30 órakor kezdődő nyitóünnepség élőben is követhető a konferencia honlapján.
A helyettes államtitkár ismertette, hogy a Világtalálkozó részeként „Digitális és Természetközeli
Fenntartható Megoldások” címmel megrendezésre kerülő Vízipari Szakkiállításon 30 kiállító 2000 m 2 – en mutathatja be a hazai vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében is. A Millenáris B épületében helyet kapó Szakkiállítás szerdán és csütörtökön bárki számára előzetes regisztráció nélkül látogatható.
További információ:
Csordás Emőke
Well PR
Tel: +36 1 350 7390/118
e-mail: [email protected]