Kezdőlap Kecskemét KECSKEMÉTEN JÁRT A MOBIL BŰNMEGELŐZÉSI CENTRUM

KECSKEMÉTEN JÁRT A MOBIL BŰNMEGELŐZÉSI CENTRUM

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is képviseltette magát a Hunyadivárosi Hetek rendezvényen.

Kecskeméten minden év őszén megrendezik a Hunyadivárosi Napok című programsorozatot, mely idén egy hétig tartó rendezvénnyé nőtte ki magát. A szervezők a XV. jubileumi rendezvényen is fontosnak tartották a rendőrség bűnmegelőzési egységének megjelenését a városrészben élők biztonságérzetének erősítése érdekében. A felkérésnek eleget téve 2019. szeptember 21-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadója – Váróczi-Bakos Rita rendőr őrnagy – a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal települt ki a jeles eseményre.

Az érdeklődők kötetlen beszélgetés formájában ismerhették meg a vagyonvédelem és személybiztonság prevenciós lehetőségeit, illetve az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdések, témák is szóba kerültek a rendezvényen.

Az előadó az iskolás korosztály figyelmét a biztonságos gyalogos-, és kerékpáros-közlekedés szabályaira, a 60 év felettieket pedig a csalások, lopások megelőzéseinek lehetőségeire hívta fel.

Az idősek figyelmébe ajánljuk:

  • A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
  • A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot!
  • Idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg!
  • A közüzemek (vízművek, áramszolgáltató, egyéb szolgáltatók) az alkalmazottaik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat, és fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, formaruhát viselnek. Ha kétségei vannak, hogy valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e Önhöz, beengedésüket megelőzően hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!
  • Ne higgyen a nyereményekkel kecsegtető személyek ajánlatainak!
  • Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak, fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját!