Kezdőlap Kecskemét KERÉKPÁRT RABOLT

KERÉKPÁRT RABOLT

A kecskeméti nyomozók elfogták azt a 21 éves megyeszékhelyi férfit, aki Tiszakécskén kirabolt egy kamasz fiút.

Egy 16 éves fiú tett bejelentést 2019. október 11-én este a Tiszakécskei Rendőrőrsön, mert elmondása szerint nem sokkal korábban kirabolták. A kamasz a helyszínre érkező nyomozóknak elmondta, hogy egy padon ülve a telefonját nyomkodta, amikor egy ismeretlen odament hozzá és belekötött. A fiatal megijedt a nála idősebb férfitől, aki kijelentette, hogy elviszi áldozata kerékpárját, majd fenyegetően azt mondta, hogy ha kell, ennek érdekében előveszi a nála lévő kést is. Szavai nyomatékául úgy tett, mintha meg akarná ütni, illetve le akarná fejelni a fiatalkorút, majd felült a sértett kerékpárjára és elhajtott.

A nyomozók rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Z. András kecskeméti lakost, aki azonban lakcíméről ismeretlen helyre távozott, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A férfit 2019. október 23-án 12 óra 25 perckor a Kecskeméti Rendőrkapitányság Akció Alosztályának járőrei fogták el. Időközben a sértett kerékpárja is előkerült, azt az elkövető Tiszakécske közigazgatási területén eldobta.

A nyomozók a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Z. Andrást kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.