Kezdőlap Régió Korn: The Nothing

Korn: The Nothing

Az amerikai nu metál zenekar 2019. szeptember 13-án dobta világszerte piacra régóta várt, 13. lemezért.

A The Nothing a huszonhat éves kaliforniai banda tizenharmadik stúdióalbumaként jött ki a Warnernél, három év szünet után követve a The Serenity of Suffering című sikermezüket. A várakozások ehhez képest felfokozottak voltak a kemény zenék kedvelői körében – az előzetes hírek pedig ezt még tovább tolták.

A Grammy-díjas Korn új lemezére minden kétséget kizáróan megérte várni, hiszen már az előzetesen megjelent „You’ll Never Find Me” magával ragadó hangzásvilága is sokat elárult arról, hogy mit várhatnak a rajongók az új korongtól. A rajongók pedig egyértelműen kiéheztek az új felvételekre, hiszen már az albumfelvezető dalt is alig néhány nap alatt több milliószor pörgették.

A keményebb metálzenék körében jól informáltak között reménykeltő hír volt az is, hogy az album producere Nick Raskulinecz lett, aki olyan népszerű kemény bandákkal dolgozott már együtt, mint például a Rush, a Marilyn Manson, a Deftones, vagy éppen az Alice In Chains.

Az eddigi mértékadó zenei szaklapok nagyon elismerő jelzőkkel fogadták a The Nothing dalait, az Allmusicnál négy és fél, a New Musical Express-nél négy csillagot kapott az ötből. A közönség fogadtatása is kedvező: az Egyesült Államokban eddig a nyolcadik, az Egyesült Királyságban a kilencedik, Ausztráliában az ötödik – Magyarországon pedig a harmadik helyig jutott az eladási listákon a Korn új lemeze.

Komlós József JR