Kezdőlap Események KUNADACSI „HETVENKEDŐ HATVANASOK”

KUNADACSI „HETVENKEDŐ HATVANASOK”

A Bács-Kiskun megyei szépkorúak csapata negyedik helyen végzett a múlt héten lebonyolított országos versenyen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság területén fekvő Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság második legkisebb lélekszámú települése Kunadacs. A község nyugdíjas lakói az „Életet az Éveknek” klub tagjaiként aktív életet élnek, figyelemmel vannak az ismereteiket is bővítő eseményekre, programokra.

A kunadacsi szépkorúak a megyében az elsők között jelentkeztek a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által kidolgozott és koordinált, bűnmegelőzési tárgyú „Hetvenkedő Hatvanasok” című, országossá vált játékos vetélkedőre azért, hogy Bács-Kiskun megyét képviseljék.

A felkészítés folyamatában a megyei bűnmegelőzési osztály képviselői személyes konzultációkkal törekedtek a csapat prevenciós ismereteinek bővítésére. Gyimesi László rendőr őrnagy – a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója – a vagyonvédelemre, a személybiztonságra és az áldozatvédelemre kiterjedő tudást adott át a vállalkozó szellemű, örök fiatal társaságnak. Szó esett az interneten megvalósuló visszaélésekről, valamint az egyéb, csalárd módon elkövetett jogsértések megelőzésének lehetőségeiről.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett országos döntőre a lelkes kiskunsági csapat – Molnár Károlyné, Kovács Sándorné, Jáger Józsefné és Varga István – saját készítésű plakáttal és a győzelem reményével érkezett. A remek szervezés, sokrétű feladatok, a szép környezet, a kortársak lelkesedése és a nagyszerű hangulat elfeledtette a csoport tagjaival, hogy lemaradtak a dobogóról: a szervezők tájékoztatása szerint – több más résztvevővel holtversenyben – a negyedik helyen végeztek.