Kezdőlap Régió LEZÁRT VIZSGÁLAT: ALKALMI LOPÁS A TEMETŐBEN

LEZÁRT VIZSGÁLAT: ALKALMI LOPÁS A TEMETŐBEN

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.

Lopásról érkezett bejelentés 2019. július 16-án kora délután a Bajai Rendőrkapitányságra, ami szerint a sükösdi temetőben ismeretlen eltulajdonított egy pénztárcát.

A rendőröknek a sértett elmondta, hogy egy sírhelyet gondozott, és ezalatt a táskáját letette a földre. Amikor elment a közeli kúthoz vízért, értékeit őrizetlenül hagyta, a táska pedig eltűnt. Az asszony rövid keresés után a táskát ugyan megtalálta a közelben, de a pénztárcáját a tolvaj elvitte.

A bűncselekmény feltételezett elkövetőjét a helyi körzeti megbízott – egy tanú kiváló személyleírása alapján – rövid időn belül beazonosította.

A lopás vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 43 éves férfi a kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Az eljárás során szabadlábon védekező helybéli gyanúsított ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. Az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy fordítsanak kellő figyelmet értékeik védelmére!  A temetőkben, a sírok gondozása közben ne tegyék le a földre, sírkövekre a táskáikat, és semmiképpen ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül személyes dolgaikat! Még a temető környékén parkoló személygépjárművekben se hagyjanak látható helyen értékes tárgyakat, műszaki cikkeket, hiszen a sírkertek környéke kedvelt célpontja lehet a tolvajoknak!