Kezdőlap Kecskemét OVI-ZSARU TISZAKÉCSKÉN

OVI-ZSARU TISZAKÉCSKÉN

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai az idén is részt vettek a tiszakécskei óvodák által szervezett rendezvényen.

A Tiszakécskei Városi Óvodák és Bölcsőde intézményegységéhez tartozó óvodák gyermekei 2019. október 16-án az idén immár hetedik alkalommal vettek részt a „Közlekedj okosan!” elnevezésű délelőttön. A szervező és házigazda idén a Béke utcai óvoda volt, mely tagóvodáival együtt 2015-ben csatlakozott az „OVI-ZSARU” bűnmegelőzési programhoz, és 2014 óta korszerű mini KRESZ parkkal is rendelkezik.

A rendezvény „rendőrszakmai” részéről, a gyermekek prevenciós jellegű foglalkoztatásáról a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója, Liptai Linda rendőr őrnagy, valamint a Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének előadója, Kolumbán Ágota rendőr hadnagy és Jánosi Erzsébet Júlia rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott gondoskodott. A helyi tűzoltók egy speciális munkajárművel jelentek meg, amely nagy érdeklődésre tartott számot az ovisok körében.

A kicsik és a lelkes óvónők által várva-várt délelőttön közel 280 aktív és érdeklődő óvodás ismerkedhetett meg az egyenruhát viselő rendőrökkel, akik kisautókkal, apró közlekedési jelzőlámpákkal és egyéb – a korosztály sajátosságait figyelembe vevő – eszközökkel szemléltették a gyalogosok számára legfontosabb közlekedési szabályokat. A kerékpáros „szekcióban” elsajátíthatták a kötelező tartozékok ismeretét, megfejthették a közlekedési táblák színvilágához tartozó jelentéseket és tilalmakat, bemutathatták az önálló, szabálykövető kerékpározást.

A szabályismeret rögzítésére és gyakorlatban történő alkalmazására az óvoda utcájában valós körülmények között nyílt lehetőség. A forgalom a gyakorlás idejére a helyi polgárőrség a gyermekek biztonsága érdekében egy órára lezárta.

A program elérte célját: a gyermekek bűn- és baleset-megelőzési ismeretekkel gazdagodtak, elsajátították a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait, illetve játékos formában megismerték az áldozattá válás elkerülésének módszereit.