Kezdőlap Zenei élet Post Malone: Hollywood’s Bleeding

Post Malone: Hollywood’s Bleeding

A multi-platinalemezes fehér rapper idén a Szigeten is megmutatta magát – az év vége felé araszolgató lemezpiacon pedig bombaként robbant Post Malone új albuma.

A Hollywood’s Bleeding című új albumát éppen csak a megjelenés előtt jelentette be az amerikai énekes, de így is hatalmas várakozás övezte, ami nem is csoda. Post Malone előző lemeze: a Beerbongs & Bentleys kirobbanthatatlan volt a listák éléről és tavaly Post Malone 13 jelölést kapott a Billboard Music Awardson. A rapper első albuma, a Stoney pedig egyből dupla platina lett 2017-ben.

Post Malone még csak huszonnégy éves, és ehhez képest korán szupersztár lett. új albumán pedig egészen érdekes irányt vett. Néhol szinte elvont a lemez. amit csinált; érezhetően és láthatóan művészi hatásokra és meghökkentésre törekszik: nincs dallista se közreműködői lista se a borítón se füzetben – helyette viszont művészi fotók szerepelnek.

Az új lemez a már megjelent négy single (Sunflower, Wow., Goodbyes, Circles) alapján is poposabbnak tűnik, a b&b: a Circles például egészen konkrétan egy szomorú, szerelmes szám, fülbemászó refrénnel.

Az albumra egy egészen váratlan közreműködő is felkerült: a Take What You Want-ban Travis Scott mellett a legendás Black Sabbath frontemberét, Ozzy Osbourne-t is hallhatjuk. Emellett egy-egy beugrás erejéig SZA, DaBaby, Future, Halsey, Meek Mill, Lil Baby, Swae Lee és Young Thug is csatlakozott Postyhoz. Sőt, az Internet-et Kanye Westtel közösen írták, a Myself-et pedig Father John Misty-vel.

Ez persze mind-mind érdekes és pikáns felállás annak fényében, hogy Post Malone a popzenei belháborúk kereszttüzébe került amiatt, hogy fehér létére rappelni merészelt, sőt a fekete rapperek egyenesen azzal vádolják, hogy ellopta a hip-hop zenéjüket. Ha azt nem is, de a bevétel jó részét egészen biztosan kiszakítja előlük a piacról.

Komlós József JR