Kezdőlap Kecskemét PREVENCIÓS PÓTKERÉK

PREVENCIÓS PÓTKERÉK

Kecskeméten is autómentes napot tartottak. Az érdeklődőket az önkormányzat és a rendőrség interaktív programokkal várta.

A Kecskeméten 2019. szeptember 16. és 22. között rendezett Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat fő programelemeként 2019. szeptember 22-én Bács-Kiskun megye székhelyén megvalósult az Európai Autómentes Nap. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának felkérése alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság a környezeti nevelés és környezetünk védelme érdekében – a korábbi évekhez hasonlóan hagyományos módon – kiemelt szerepet vállalt a rendezvény szervezésében és a közreműködésben.

Az egyhetes rendezvény során a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya tematikus, interaktív, a közlekedésbiztonsághoz szorosan kapcsolódó bűnmegelőzési foglalkozásokat tartott az általános iskolák 1-4. évfolyamos diákjai számára a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ épületében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói, Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes és Liptai Linda rendőr őrnagy Prevenciós Pótkerék címmel – a bűnmegelőzéshez kapcsolódó – környezetvédelmi, vagyon- és személyvédelmi tájékoztatókat, kiadványokat, teszteket, illetve személyes tanácsadást biztosítottak a látogatók számára. Annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék a vezetés közbeni telefonhasználat valós veszélyeit, a Bűnmegelőzési Osztály meghívására Kecskemétre érkezett az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. speciális figyelemfelhívó és edukációs bemutatója.

A vezetés közbeni telefonhasználat, és egyéb jogsértések visszaszorítása érdekében az Aegon és az ORFK figyelemfelhívó kampánysorozatot indított útjára humoros ismeretterjesztő videókkal és VR-technológiával. A felvilágosítás része egy speciális virtuális valóság (VR) alkalmazás, amely megmutatja, hogy mennyiféle veszélyt képtelen elhárítani az ember, ha vezetés közben az okostelefonja elvonja a figyelmét. A kampány tartalmi elemei megtalálhatóak a karmegelozes.hu oldalon is.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedési tesztekkel várta az érdeklődőket, a vállalkozó szellemű látogatók pedig a pedálos mini gokart vezetésével tehették próbára ügyességüket. A rendezvényen alkalom nyílt a részeg- és a drogszemüveg kipróbálására is.