Kezdőlap Kecskemét Taylor Swift: Lover

Taylor Swift: Lover

Idén decemberben pont harmincadik születésnapját ünnepli, és művészetében sosem volt szabadabb – megjelent Taylor Swift hetedik albuma, a Lover!

A most megjelent Lover Taylor Swift sorrendben hetedik albuma – de a művésznő már tízszeres Grammy-díjas. Két évvel ezelőtti, Reputation című albumán az amerikai énekesnő rituálisan eltemette korábbi, érzelmes önmagát, és hadat üzent mindenkinek, aki valaha is kritizálta őt.

A Republic/Universal gondozásában most megjelent Loverrel viszont visszatér korábbi énjéhez: dalai minden eddiginél személyesebbek. Sőt, a CD-ből többféle deluxe-verzió is készült, minden változat tokjában különböző személyes történetekkel önmagáról.

Zeneileg egy modern pop-albumot hallunk, amelybe korunk aktuális divatos zenei hatásai: így az R&B, a funk, vagy éppen az indie pop is elemei is beépültek – de természetesen Taylor Swift countrys személyisége is.

Taylor Swift egyébként is azok közé az énekesnők közé tartozik, akik nem akarnak mindig görcsösen megújulni; albumain sokkal inkább a folyamatos változás érezhető, éles váltások nélkül. A Lover 18 dala (ez az eddigi leghosszabb lemeze) is tökéletesen beleillik a képbe: minden ráerőltetett koncepciót mellőz és sugározza, hogy ez a változás mennyire felszabadító.

Az albumot egyébként alig egy hónappal a megjelenés előtt jelentette be az énekesnő, de még így is négy dalt kiadott előfutárként, gyors egymásutánban: a Panic! At The Disco énekesével közös ME!-t , a You Need To Calm Down-t, a The Archer-t és a címadó Lover-t.

Jack Antonoff, Swift állandó szerzőtársa ezen a ’80-as évek pop-rock éráját megidéző albumon is közreműködött, de a Cruel Summer című számot például Annie Clark (St. Vincent) is jegyzi.

KJJR