Kezdőlap Rendőrségi hírek TÖBBRENDBELI LOPÁS

TÖBBRENDBELI LOPÁS

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a 23 éves kecskeméti férfival szemben.

Egy ismeretlen személy 2018. október 9-ére virradóra az egyik kecskeméti belvárosi társasház nyitott tárolójából különböző elektromos kisgépeket, kézi szerszámokat, egy babakocsit és egy ruhákkal teli bőröndöt lopott.

Egy hónappal később, november 12-én kocsilopásról érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy családi ház udvarából egy Suzuki személygépkocsit tulajdonított el valaki úgy, hogy előtte az indítókulcsot az alvó tulajdonos zsebéből kivette.

A rendőrök azt állapították meg, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a személy követte el. A feltételezett tettest beazonosították, elfogták és 2018. október 17-én őrizetbe vették.

A nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy a gyanúsított egy október elején történt lopással is összefüggésbe hozható. A beszerzett adatok szerint P. Márk akkor egy láncfűrészt, tisztálkodási és konyhai kellékeket, két kosarat és élelmiszert lopott egy tárolóból. Novemberben pedig két kerékpárt tulajdonított el másik két társasházból.

Egy lakásba is megpróbált bejutni egy kulccsal még novemberben, azonban ez alkalommal nem járt sikerrel. Egy szomszéd megzavarta, ezért távozott a lépcsőházból, az ingatlanba be sem jutott.

A sorozatosan elkövetett lopásokból, a rendszerességből, illetve az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy az akkor 22 éves férfi rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a bűncselekmények elkövetésekor. A többrendbeli lopást így a nyomozók üzletszerűnek minősítették.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.