Kezdőlap Kecskemét Árpádházi Szent Erzsébet napja a Wojtyla házban

Árpádházi Szent Erzsébet napja a Wojtyla házban

A szegények, a bajbajutottak, a magányosok védelmezőjét – amely ráadásul magyar szentet is a Wojtyla ház egyik fő védőszentjének tartja.

2019.11.19-én kedden megtartották a Wojtyla Barátságközpontban Árpád házi Szent Erzsébet napját és halálának évfordulóját.

Az esemény egy gyönyörű dallal kezdődött amit Tóthné Király Enikő tanított be a Wojtyla angyaloknak magyarán a Wojtyla ház ének-kórusának valamint gitárral kísérte őket.

Köszöntötték Lévai Jánosné képviselő asszonyt aki Szent Erzsébet történetét mesélte el röviden a jelenlévőknek, életéről, férjéről, gyermekeiről, jó tetteiről.

Farkasné Pásztor Jolán Szent Erzsébet kosarat ajándékozott Franko Jánosnak, izsáki vállalkozónak aki már több éve segít mikor tud a Wojtyla barátságközpontnak. A kosár lényege, hogy a kis „kérő” kosárért cserébe nagyobbat kérnek vissza adományként amiket a rászorulóknak karácsonykor szoktak szétosztani.

Szent Erzsébet egyik jelképével, rózsával köszöntötték fel az Erzsébeteket névnapjuk alkalmából. Valamint kis ajándékcsomagot kaptak akik a kórusba tevékenykednek.