Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közbiztonsági és közlekedésrendészeti eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. november 1-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen harminchárom külföldit tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó és Tompa közigazgatási területén. Mivel az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Gara, Madaras, Bácsalmás és Bácsszentgyörgy külterületén összesen huszonhat migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának Idegenrendészeti Osztálya egy szerb állampolgárt egy évre kiutasított az ország területéről. A férfi a hercegszántói határátkelőhelyen olyan útiokmánnyal igazolta magát, amelyben hamis bélyegzőlenyomatok voltak.

 

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók három személyt fogtak el, és nyolc előállításáról intézkedtek. Négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

 

Megyénk területén az elmúlt 24 órában egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.