Kezdőlap Sport Drabant Anita ismét a magyar válogatottban

Drabant Anita ismét a magyar válogatottban

Összesen 42 ország 353 játékosa érkezett a Hungarian Open Nemzetközi Utánpótlás Asztalitenisz Verseny ifjúsági és serdülő korosztályában Szombathelyre, a szerdától vasárnap estig tartó ötnapos viadalára.

Ám főként az ázsiaiaknak köszönhetően ugyanakkor magas színvonalú
mérkőzéseket izgulhattak végig az asztalitenisz szerelmesei.
A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosa, Drabant
Anita is részt vett a rangos eseményen, ahol egyéniben, párosban és
csapatban is asztalhoz állhatott a magyar válogatott tagjaként. Az egyéni számban a selejtezőben a kecskeméti fiatal egy ukrán legyőzése mellett, egy német és egy lengyel játékostól vereséget szenvedett, így nem jutott fel a főtáblára. Párosban már jobb eredményt sikerült elérni, mivel a legjobb 16-ig menetelt a Drabant-Dari duó, ahol egy orosz pár állta útjukat. A magyarok közül ők szerepeltek a legjobban ebben a versenyszámban. Pénteken a csapatversennyel folytatódott a nemzetközi torna, ahol az ifjúsági lány válogatott csapat tagjaként bizalmat kapott a szövetségi kapitánytól, és amit ő értékes győzelmekkel hálált meg. A magyaroknak a csoport küzdelmek során a szlovákokat Drabant két győzelmével sikerült 3:2 arányban legyőzni, aztán egy amerikai, bosnyák vegyes csapatot vertek 3:0 arányban. A csoportelsőségért folytatott viadalban a Fehérorosz csapattal mérkőztek, ahol nagyon szoros mérkőzésen 3:2 arányú vereséget
szenvedtek el lányaink. Ezzel ugyan nem sikerült a főtáblára jutás. de
rengeteg nemzetközi tapasztalatot gyűjtöttek.
Ami a finálékat illeti, nem tört meg az elmúlt évek távol-keleti hegemóniája, valamennyi versenyszámban ázsiaiak vívták a döntőket – és egy kivételével kínai győzelem született.
Szabó Krisztián edző: Szombathelyen hagyományosan nagyon erős és
nagy létszámú nemzetközi tornát szoktak rendezni. Kiváló lehetőség
megmérkőzni az ázsiai versenyzőkkel, és testközelből megismerni
játékukat. Ezek az élmények és benyomások további motivációt
nyújthatnak Anitának és a magyar válogatottnak egyaránt.