Kezdőlap Rendőrségi hírek HARMINCKÉT ILLEGÁLIS MIGRÁNS

HARMINCKÉT ILLEGÁLIS MIGRÁNS

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon kamionban, buszon és tehervonaton elbújva, valamint gyalog is megpróbáltak a migránsok bejutni Magyarország területére.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2019. november 8-án 0 óra 30 perckor egy belépésre jelentkező, szerb honosságú busz átvizsgálása során a jármű külső csomagterében egy külföldit találtak elbújva. A férfi algír állampolgárnak vallotta magát.

Egy órával később ugyanitt az egyenruhások – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – egy montenegrói kamion rakterét ellenőrizték. A tehergépjármű rakománya között öt illegális migránst találtak elrejtőzve, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 4 óra 20 peckor Nagybaracska közigazgatási területén újabb két – magát szírnek valló – külföldit tartóztattak fel, akik gyalog próbáltak bejutni az országba.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a szolgálatban lévő járőrök 5 óra 45 perckor egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során huszonnégy külföldit találtak. Ők is jogellenesen, a szerelvény rakománya között elbújva kíséreltek meg bejutni Magyarország területére.

A kizárólag férfiakból álló migráns csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz