Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. október 31-én 0 óra és 24 óra között három esetben kilenc külföldi férfit tartóztattak fel Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén. A magukat algír, egyiptomi, marokkói és líbiai állampolgárnak valló illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány további kilenc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

 

A tegnapi napon a rendőrök nyolc személyt fogtak el, és tizenegy előállításáról intézkedtek. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vettek egy 28 éves kecskeméti lakost. A férfi egy Opellel úgy vett részt a közúti forgalomban 2 óra 10 perckor, hogy őt korábban a járművezetéstől három hatóság is eltiltotta.

A Készenléti Rendőrség járőrei Hercegszántó külterületén egy 31 éves férfit igazoltattak, akiről kiderült, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság tíz nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt két sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.