Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. november 5-én 0 óra és 24 óra között két esetben összesen tizenkilenc illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Baja közigazgatási területén. A külföldieket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a járőrök további két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tompai közúti határátkelőhelyen egy szerb állampolgár jelentkezett kilépésre. Útiokmánya ellenőrzésekor kiderült, hogy abban hamis horvát, szlovén és szerb bélyegzőlenyomatok vannak. A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult, illetve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának Idegenrendészeti Osztálya két évre kiutasította a schengeni területről.

 

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók három személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kunszentmiklósi rendőrök 7 óra 30 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 33 éves szabadszállási lakost. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben Tasson, hogy őt a járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. A sofőrrel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitány Bűnügyi Osztályán 10 óra 35 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 47 éves férfit, aki lopással gyanúsítható.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában tíz anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Az egyik baleset az M5-ös autópályán történt, ám forgalomkorlátozásra a történtekkel kapcsolatban nem került sor.