Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. november 19-én 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 38 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó és Tompa közigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány hét esetben összesen 41 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Ezen a napon az egyenruhások 18 személyt fogtak el, valamint 14 előállításáról intézkedtek. Közülük kilencen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kiskunhalasi rendőrök hajnalban őrizetbe vettek egy 56 éves helybélit. A férfi ellen a Kiskunhalasi Járásbíróság garázdaság bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, valamint a Kecskeméti Törvényszék 200 óra közérdekű munka le nem töltése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai 13 óra 55 perckor őrizetbe vettek egy 23 éves budapesti férfit, aki ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Szintén a kalocsai rendőrök vették őrizetbe – 19 óra 10 perckor – azt a 26 éves helyi férfit, akivel szemben a Kecskeméti Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot csalás miatt, valamint azért, mert a részére kiszabott 120 óra közérdekű munka letöltését nem kezdte meg.

Az este folyamán egy 27 éves kiskunfélegyházi férfit vettek őrizetbe a helyi rendőrök, mivel ellene is a Kecskeméti Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, ugyanis – járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott – közérdekű munka büntetését nem kezdte el letölteni.