Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Tegnap összesen 101 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök a határ közelében, és 13 baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. november 22-én 0 óra és 24 óra között tizenhét esetben összesen százegy külföldit tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó, Sárhát, Bácsszentgyörgy, Tompa, Nagybaracska és Gara közigazgatási területén. A magukat líbiai, szír, iraki, marokkói, afgán, egyiptomi, palesztin állampolgárnak valló migránsok közül kilencvenhatan férfiak voltak. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határrendészeti feladatokat ellátó egyenruhások két esetben hét migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók hét személyt fogtak el, és további hat előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök 20 óra 40 perckor egy 23 éves helyi lakossal szemben intézkedtek, akiről kiderült, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

Szintén a megyeszékhelyi járőrök vették szabálysértési őrizetbe azt a férfit, aki Hetényegyházán úgy közlekedett egy Suzukival, hogy őt a járművezetéstől jogerősen eltiltották. A sofőrrel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három súlyos sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.