Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun Megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. november 4-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen hatvanöt illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántó Kelebia, Tompa, Dávod és Vaskút közigazgatási területén. A kizárólag férfiakból álló csoportok tagjai szír, afgán, iraki és algír állampolgárnak vallották magukat. Mivel a külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a járőrök Hercegszántó külterületén három migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

 

A tegnapi napon a rendőrök tizenegy személyt fogtak el, és további hat előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatalkorút. A történtekről bővebben itt számoltunk be.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.