Kezdőlap Események Indul az Ökumenikus Segélyszervezet idei akciója

Indul az Ökumenikus Segélyszervezet idei akciója

Egy évtizede szeretet.éhség. adománygyűjtés a Tesco áruházakban

Budapest, 2019. 11. 12.

A Tesco idén tizedik éve vesz részt az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányában mint a szervezet stratégiai partnere. A vásárlók november 11. és december 24. között 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezetet abban, hogy minél több család ünnepét tudják szebbé tenni és minél többeknek nyújthassanak segítséget a hétköznapokban is. A tavalyi akció keretében több mint 66 millió forint gyűlt így össze.

Az adventi időszak alatt jellemzően többet vásárolunk – ajándékokra és ételekre egyaránt nagyobb összeget szánunk. A szeretet.éhség. pénzadománygyűjtés remek lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit szebbé tegyük az ünnepet azoknak is, akik hátrányos életkörülményeik miatt mindezt nem engedhetik meg maguknak. A Tesco idén már tizedik alkalommal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melynek során az áruházlánc vásárlói és dolgozói idén november 11. és december 24. között a kasszáknál 250 forint értékű adománykuponokat vásárolhatnak. Az ezek értékesítéséből befolyt teljes összeget a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezetnek adja át, akik nehéz helyzetben levő családokat és gyermekeket támogathatnak belőle. Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként áll a kampány mellé idén is.

A segélyszervezet és az áruházlánc egy évtizedes együttműködésének eredményességét jól mutatja az adományok egyre növekvő mértéke. Tavaly a kampányhoz csatlakozó cégek közül a legtöbb adományt, több mint 66 millió forintot az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként a Tesco vásárlói és dolgozói gyűjtötték össze. A kampány során befolyt pénzadományokból az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak az adventi időszakban, hanem egész évben támogatni tudja a rászorulókat – hiszen országos hálózatán keresztül folyamatosan azon dolgozik, hogy valódi kitörési lehetőségeket biztosítson a szegénységben élőknek.

A Tesco hisz benne, hogy minden apró figyelmesség számít, ezért a szervezet stratégiai partnereként a szeretet.éhség. kampány mellett többek között az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányát is rendszeresen támogatja, melynek célja a nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermekek segítése. Az áruházlánc emellett évente több alkalommal tart tartósélelmiszer-gyűjtő kampányokat, illetve több mint 170 áruházból minden nap a rászorulók számára ajánlja fel a már nem eladható, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

A Tescoról röviden 
Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 203 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 176 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2019. augusztus végéig összesen több mint 10,5 milliárd forint értékben, közel 23 000 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. 2019-ben a vállalat elnyerte az „OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért DÍj” 1. helyezését is. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

Az Ökumenikus Segélyszervezetről
Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként. Egyik fő célkitűzése, hogy intézményein és programjain keresztül ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljon a szegénységből mindazok számára, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért. További információ: www.segelyszervezet.hu