Kezdőlap Régió KÉT NAP, KÉT KERÉKPÁR

KÉT NAP, KÉT KERÉKPÁR

A bajai rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint rendszeres anyagi haszonszerzés céljából lopott.

Egy fiatal nő tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon 2019. október 30-án délben, mivel reggel a munkahelye – az egyik bajai vendáglátó hely – elől valaki eltulajdonította a lezárt kerékpárját.

Másnap az egyik helyi üzlet elől történt lopás. Az ismeretlen elkövető ez esetben egy lezáratlan biciklit vitt magával.

A rendőrök hamar kiderítették, hogy mindkét lopás egy személyhez köthető. Őt néhány nap alatt beazonosították, és 2019. november 6-án elfogták. A 44 éves sükösdi férfit kétrendbeli lopás miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók azt is megállapították, hogy a tettes az első kerékpárt egyből egy zálogházba vitte értékesíteni. A második alkalommal társa is volt. Ekkor a kétkerekűt a férfi 43 éves élettársa adta bizományba, így őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A nő jelenleg szabadlábon védekezhet.

A két kerékpárt a rendőrök lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

A férfi egyébként nem volt ismeretlen az egyenruhások előtt, mivel néhány hónappal korábban is folytattak vele szemben büntetőeljárást vagyon elleni bűncselekmény miatt. A rendszerességből, az elkövetés módjából, valamint az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy a férfi rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor. Így a lopásokat a nyomozók üzletszerűnek minősítették.