Kezdőlap Események KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP KALOCSÁN

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP KALOCSÁN

A város rendőrei a téli közlekedéssel kapcsolatos jó tanácsokkal látták el a rendezvényen megjelenteket.

A Kalocsai Rendőrkapitányság a megváltozott út- és látási viszonyokra hívta fel a figyelmet a 2019. november 7-én megtartott rendezvényén. A város egyik bevásárlóközpontjának a parkolója adott otthont az „Őszi-téli átállás” című programnak, ahol öt állomáshelyen várták az érdeklődőket.

Egy szakszervíz munkatársai átvizsgálták a járműveket: ellenőrizték többek között a folyadékszinteket, a világító- és jelzőberendezéseket, a gumiabroncsok minőségét és nyomását, valamint a szellőző- és fűtőberendezések állapotát.

Amíg az autók széleskörű szervízen estek át, a rendőrök játékos feladatokkal várták a család többi tagját. A biztonsági öv szimulátort, valamint az úgynevezett „részeg szemüveg”-et inkább a felnőttek próbálták ki. A fiatalabbak KRESZ-teszt kitöltésében jeleskedtek, míg a legkisebbeknek közlekedéssel kapcsolatos színezővel készültek az egyenruhások. A legügyesebb gyermekek a lábbal hajtott gokartot is kipróbálhatták.

A délelőtti esemény résztvevői nem távoztak üres kézzel: vállalkozó kedvüket a szervezők egyrészt ajándékokkal jutalmazták, másrészt mindenki a téli időjárásra felkészített autókkal távozott.