Kezdőlap Események Szent Márton nap a Wojtyla Házban

Szent Márton nap a Wojtyla Házban

2019.11.11. Kecskemét

Szent Márton nap alkalmából a Karol Wojtyla Barátság most is gazdag program várta a Ház rendszeres látogatóit és vendégeit: a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. felajánlásával, Szikora Gyula elnök- vezérigazgató madáretetőket valamint lakóodúkat küldött, amelyet elhelyeztek a ház környékén lévő fákon.

Az úgynevezett „madárszoktatás” miatt kezdték el ilyen kornál az etetők kihelyezését, mivel a madarak még találnak élelmet- de amint megjelenik a hideg tél, a madarak addigra már tudják hol találhatnak élelmet, menedéket. A fekete napraforgómagot, aminek magas az olajtartalma -ezért is ajánlják ezt az etető feltöltéséhez,- szintén a Jonathermál Zrt. kollégái küldték a Wojtyla házhoz. 

Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke tartott előadást a bírói munka nehézségeiről és betekintést nyerhettünk néhány olyan rejtélyes bűnügybe, ahol a bírónak is résen kellett lenni- nem csak a nyomozói munkacsoportnak. Valamint megtudtuk, hogy 1988-ban volt utoljára Magyarországon halálbüntetés.

Az érdekes beszélgetések után, a Szent Márton napi megemlékezésen  beszédet mondott Engert Jakabné asszony és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője, majd a világhírű Kecskemét Táncegyüttes zenés-táncos előadása hangzott el. Az étteremben Lukács László néptáncpedagógus, művészeti vezető irányításával szórakoztatta a jelenlévőket. Ezek után Egy-egy festményt adtak át  a Wojtyla Ház két támogatójának.

A rendezvény ideje alatt a szervezők egy (kisorsolásra kerülő) élő libapárt tettek  közszemlére a Wojtyla Ház udvarán.