Kezdőlap Állati Szeretem az állatokat – Antológia bemutató és Montázsmagazin születésnap

Szeretem az állatokat – Antológia bemutató és Montázsmagazin születésnap

MEGHÍVÓ a MONTÁZSMAGAZIN SZERETEM AZ ÁLLATOKAT című
antológiájának a bemutatójára és a magazin 8. születésnapjára.

A verses-zenés, műsoros rendezvényre mindenkit szeretettel várunk, de különösen azokat, akiknek művei szerepelnek az új antológiánkban!
Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár nagyterme, 6000
Kecskemét, Piaristák tere 8.
Időpont: 2019. november 23. szombat 10.30
Közreműködik:
Gyöngyösi Szabó Katalin előadóművész és Pál Attila színművész
Ének: Gödény Anikó
A vendégeket köszönti: Sztachó-Pekáry István, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke
A Montázsmagazin a nyár elején irodalmi pályázatot hirdetett Szeretem az állatokat címmel. A pályázók négy életkori kategóriában nevezhettek verssel vagy rövid prózával. A Kecskeméti Vadaskertben rendezett sikeres és vidám hangulatú díjátadó ünnepség után közzé tettünk egy irodalmi és képzőművészeti antológiában való megjelenési lehetőséget, amely ugyanezt a címet kapta:
Szeretem az állatokat. Most ennek az antológiának a műsoros bemutatójára invitáljuk a kedves olvasókat.
A kötetnek 50 szerzője van, beküldött verseikből, prózai írásaikból,
festményeikből és fotóikból válogattunk. Az alkotások a maguk módján
kifejezik az állatok iránti szeretetet, tiszteletet, hálát és az emberi
segítőkészséget. Az a célunk, hogy másokban is felkeltsük ezeket az érzéseket, a tenni akarást, az odafigyelést a sokszor szenvedő, éhező, gazdátlan állatok iránt.
Ha egy állaton segítünk, százszorosan hálálja meg. Neki is jó, és minket, embereket is csupa pozitív erővel, energiával tölt fel. Ha körbenézünk, azt láthatjuk, hogy bőven van mit tenni, és számos lehetőségünk van rá, ha állatokon szeretnénk segíteni. Szeressük az állatokat a mindennapokban is! "Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik." (Anatole France)

A nyolcéves Montázsmagazin már megalakulásakor célul tűzte ki, hogy
lehetőségeihez képest segíti az amatőr művészeket: írókat, költőket,
képzőművészeket. Hírt ad életük egyes mozzanatairól és munkásságukról interjúk formájában, népszerűsíti alkotásaikat, reklámozza a könyvbemutatóikat és kiállításaikat, illetve érdekes kulturális programokra hívja fel a figyelmet országos szinten.
Ez a hatodik antológiánk a Montázsmagazin fennállása óta. A
Montázsmagazinnak küldetése van: a kultúra terjesztése, az értékek felmutatása, megőrzése, példaképek állítása, és a pozitív szemléletű írások által életünk gazdagítása. A magazin tehát értékeket közvetít az olvasók felé. Hálásan köszönjük szerkesztőinknek és újságíróinknak az önzetlen és szeretetteljes munkát!
A hosszú évek alatt egy közösség alakult ki körülöttünk. A Montázsmagazin országos ismertségre tett szert, sőt, határainkon túlra is eljut a szavunk. Felnőtté váltunk. Köszönjük olvasóink érdeklődését! Szeretettel várjuk rendezvényünkre mind a kecskeméti, mind az ország legkülönbözőbb részeiről érkező vendégeinket, barátainkat, hogy együtt ünnepeljünk verssel, dallal, jókedvvel, tortával!

A rendezvény körülbelül 13.00 óráig tart. Az antológiában szereplő írók, költők, művészek itt vehetik át a könyveiket, illetve további köteteket is vásárolhatnak.
Szeretettel vár mindenkit a Montázsmagazin szerkesztősége!

www.montazsmagazin.hu