Kezdőlap Rendőrségi hírek SZOLGÁLATON KÍVÜLI NYOMOZÓNŐ FOGTA EL

SZOLGÁLATON KÍVÜLI NYOMOZÓNŐ FOGTA EL

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették azt a tolvajt, aki két hét alatt öt garázst tört fel, és végül pénztárcalopáson érték tetten.

A kiskunhalasi nyomozók 2019. november 21-én 14 óra 5 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt két és fél hétben legalább nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el.

November 4-én éjszaka egy lépcsőházból kerékpárt lopott. Hat nappal később egy tanya udvarára ment be, és a nyitott melléképületből láncfűrészt, rezgőcsiszolót, fűkaszát, dekopírfűrészt emelt el.

A 25 éves helybéli november 17. és november 19. között öt garázst is feltört. A helyiségekből szinte válogatás nélkül vitt el mindent: fúrószárat és fúrógépet, bőröndöt, kávét, szeszesitalt, poharakat.

A férfit végül egy áruházban elkövetett lopás alkalmával fogták el. Az egyik vásárló elhagyta a pénztárcáját. Az elkövető azt megtalálta, ám ahelyett, hogy visszaszolgáltatta volna jogos tulajdonosának, a tárcát a ruházatába rejtette. A történteket egy szolgálaton kívüli nyomozónő észrevette, és intézkedés alá vonta a tolvajt, majd a járőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

A kiskunhalasi nyomozók a férfit többrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.