Kezdőlap Rendőrségi hírek TESTVÉRPÁR RABOLT

TESTVÉRPÁR RABOLT

A kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették a két férfit.

Mint arról képes híreinkben röviden már beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai tegnap 13 óra 27 perckor bűnügyi őrizetbe vettek két szabadszállási lakost.

A gyanú szerint a férfiak néhány nappal korábban, november 16-án hajnalban ki akartak rabolni egy 70 éves szabadszállási lakost. Amíg egyikük figyelt, társa rátámadt egy – az úton kerékpárral közlekedő – idős emberre. A sértettet hátulról, futva megközelítette, majd a nála lévő gumibotszerű tárggyal többször megütötte. A kerékpáros elesett, támadója pedig – aki maszkot viselt – átkutatta a földre esett táskáját, de végül semmit nem tulajdonított el.

Az eljárás során a nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy testvérpár gyanúsítható. Őket 2019. november 27-én elfogták, és rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 31 éves és 19 éves férfiak lakását átkutatták, melynek során megtalálták a bűncselekmény elkövetése során használt maszkot: egy sapkát, amelyre két lyukat vágtak. A támadó ezt húzta a fejére azért, hogy áldozata ne ismerje fel.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték, és elmondták, hogy nagyobb mennyiségű készpénz zsákmányolásának reményében támadtak rá az idős sértettre, de semmit nem sikerült elvinniük.

A nyomozók mindkét férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.