Kezdőlap Régió TOP 24 Spartacus

TOP 24 Spartacus

Feszültség Kupa 2019. évi Országos újonc leány és fiú „Top 24 Bajnokság”

Idén is megrendezésre került az ország 24 legjobb újonca (U13) számára a Top 24 elnevezésű országos asztalitenisz verseny, amely az országos versenynaptár egyik legrangosabb tornája.
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Polónyi Nóra személyében képviseltette magát az eseményen.
Első napon a csoportmérkőzések után alakult ki az első, második és harmadik nyolcas mezőnye. Nóri ötből négyszer győztesként hagyta el az asztalt, ezzel magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé. Körmérkőzéses rendszerben folytatódott a torna, ami további hét kiélezett párharcot predesztinált játékosunk számára. Még az első nap két mérkőzéséből egyet sikerült megnyernie, későbbi első helyezettől, Müller Evelintől szenvedett vereséget.
Második napon négyszer lépett asztalhoz Polónyi. Akadályok felét sikeresen teljesítette. A versenyt végül az ötödik helyen zárta.
Vajda Viktor edző: Mentálisan ez a legmegterhelőbb verseny, ugyanis az összes mérkőzés szinte ki-ki meccs, ezért folyamatosan maximális koncentrációt igényel. Fizikálisan is nagy erőpróba, főleg az ilyen fiatal versenyzők számára, mivel rengetegszer kell asztalhoz állniuk.
Nóri kiválóan vette ezeket a nehézségeket és nagyon szép eredményt ért el ahhoz képest is, hogy ő még egy évvel fiatalabbként indult ezen a versenyen.