Kezdőlap Régió Zöld Hírek az RTL Híradóban

Zöld Hírek az RTL Híradóban

2019. november 22-től új rovattal bővül az RTL Híradója.

A Zöld Hírek című rovat az RTL Híradón belül önálló tartalmi elemként, saját arculattal jelenik meg, hetente több riporttal. A szerkesztőség célja, hogy – élve az RTL Híradó kiemelkedő nézettsége adta lehetőséggel – minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmüket a környezetvédelemre és a klímaváltozásra.

„Mi vagyunk az első Híradó, amely tudatosan felvállalja a környezetvédelem és a klímavédelem témáját. A legnézettebb hírműsort készítjük, érezzük az ezzel járó társadalmi felelősséget. Nekünk újságíróknak és a nézőinknek közösen kell megértenünk, hogy mi történik Magyarországgal és a világgal az éghajlatváltozás következtében, és mit tehetünk.  A rovatban a tudományosan bizonyított tényekre fogunk koncentrálni és szeretnének eloszlatni egy csomó mendemondát és álhírt is.”  – fogalmazott Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

Az első riportfilm az egyik legnagyobb környezeti és egészségügyi gondot jelentő szálló por elsődleges forrásáról, a fával/szénnel/szeméttel fűtésről szól majd. A riportban látható lesz a Zöld Hírek számára készített egyedi szálló por-mérés eredménye Budapest egyik legforgalmasabb pontján és egy külső kerület kertvárosi részén.

A Zöld Hírek riportfilmjei visszanézhetők lesznek a műsor saját aloldalán, a https://rtl.hu/zoldhirek címen, ahol az RTL-es hírműsorok minden, a klímaváltozással és környezetvédelemmel kapcsolatos videója is elérhető lesz. Az új rovat készítőit a [email protected] email címen tudják majd elérni a nézők.

RTL Magyarország
Marketing és Kommunikációs Igazgatóság