Kezdőlap Események A Mercedes gyár vezetői tettek látogatást a Neumann János Egyetemen

A Mercedes gyár vezetői tettek látogatást a Neumann János Egyetemen

A kecskeméti Mercedes gyár vezetői a tudományos és kutatási szakmai együttműködés továbbfejlesztése érdekében látogattak el a Neumann János Egyetemre. Az intézmény vezetői bemutatták az egyetem képzési portfólióját és kutatás-fejlesztési projektjeit, javaslatokat téve az együttműködés kereteinek kiszélesítésére.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képviseletében Christian Wolff gyárigazgató és a vállalat felső vezetése vett részt a látogatáson. A Neumann János Egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás rektor, és az egyetem felső vezetése, továbbá Szemerey Szabolcs, a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. vezérigazgatója fogadta a vendégeket.

A látogatás részeként az egyetem munkatársai mutatták be a gyár vezetőinek  a GAMF Műszaki és Informatikai Kar laboratóriumait, kutatóműhelyeit, ahol a kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködési lehetőségekről folytattak egyeztetéseket. A laborbemutató keretében megismerkedhettek többek között a robotika, a mesterséges intelligencia, a műanyagfeldolgozás, a 3D nyomtatás, a járműtechnológia, a festő-fényező, a CAD-CAM, a végeselemes analízis, a mérőgépek, az anyagtechnológia, továbbá a lemezalakító-, a hegesztő- és a lézerlaboratóriummal is.

Ezt követően a vállalat és az egyetem vezetői közösen tekintették meg az új Campus épületét is, melyet Szemerey Szabolcs a KEDO Zrt. vezérigazgatója mutatott be a vendégeknek. A közel háromórás látogatás zárásaként a gyár és az egyetem vezetői áttekintették az együttműködés eddigi eredményeit, összegezték a látogatás tapasztalatait, és konkrét javaslatok formájában határozták meg a további oktatási, kutatási és szakmai együttműködés lehetőségeit. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a Mercedes-Benz gyár igényeinek megfelelően, közösen meghatározott fókuszpontok mentén fejlesztik tovább kapcsolataikat, az együttműködés eredményeit pedig rendszeres találkozók során fogják értékelni.

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora elmondta: „Egyetemünk vállalati kapcsolatai között kiemelkedő jelentőségű a Mercedes-Benz gyárral kialakított együttműködés, amely egyedülálló lehetőségeket jelent felsőoktatási intézményünk számára. Most szeretnénk magasabb szintre emelni és új elemekkel kiegészíteni ezt a kapcsolatot, ami mind kutatóink, mind hallgatóink számára előnyökkel járhat. Arra törekszünk, hogy a vállalat igényeihez igazítva erősítsük oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs teljesítményünket.”

„Vállalatunk működése szorosan összefonódik Kecskemét és a régió életével, ezen belül pedig az oktatás kiemelten fontos téma számunkra. Büszkék vagyunk a Neumann János Egyetemmel való közös munkára, hiszen az a duális képzési rendszer, amit Magyarországon elsőként itt, együtt alakítottunk ki, a mai napig sikeresen működik. A mai látogatás során több olyan témakört határoztunk meg, amelynek mentén elmélyítjük a további együttműködést“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője.

Neumann János Egyetem