Kezdőlap Adomány Adománygyűjtés a szeretet.éhség. adománypontján

Adománygyűjtés a szeretet.éhség. adománypontján

Hétfő estig lehet még adományozni az ökumenikusok szeretet.éhség. Adománypontján

A 1353-as adományvonal hívásával pedig az ünnepek alatt is lehet segíteni 
December 23-án este zár az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontja a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén. Az adventi vásárban november 22-től várták az emblematikussá vált szív alakú perselybe a felajánlásokat, az adományponton működő látványsütödében pedig az önkéntesek mézeskalácsszíveket készítettek, hogy ezzel köszönjék meg a pénzadományokat. A négy héten át nyitva tartó szeretet.éhség. Adományponton 455 önkéntes 1360 órán át segítette a gyűjtést, a mézeskalács sütödében pedig mintegy 20.000 db mézeskalácsszív készült. A sütöde mellett adományboltot is működtettek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával is lehetett adományozni. A helyszín alkalmat adott több gyermekprogram és figyelemfelhívó akció megszervezésére is, melyekbe számos népszerű sztár, illetve közéleti személy is bekapcsolódott.

Nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehetett csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizetett, annak felkínálta a Hellopay fizetési rendszere, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá adja a végösszeghez, így hozzájárulva a segélyszervezet gyűjtéséhez.  A gyűjtés ezen része egészen a vásár zárásáig, azaz január 2-ig folytatódik, s az így befolyt adományok összegét előzetes vállalása alapján az MKB Bank megduplázza.
A Segélyszervezet köszönetét fejezi ki a meseszép – 2019-ben Európa legszebb karácsonyi vásárának válaszott – helyszín biztosításáért az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat szervezőinek és mindenkinek, aki az év végi rohanásban is időt szánt arra, hogy önkéntes munkával segítse az Adománypont működését.

Akinek nem jutott ideje személyesen kilátogatni, de szívesen segítene, az az ünnepek alatt is, az egészen december 31-ig hívhatja a Segélyszervezet 1353-as adományvonalát. Ezzel a néhány másodpercet igénybe vevő mozdulatsorral 250 forintot lehet adományozni. Aki ennél nagyobb összeggel szeretne segíteni, az megteheti online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon.