Kezdőlap Események Aprók tánca Luca nap mentén

Aprók tánca Luca nap mentén

Luca, Luca, kitty, kotty! Sáp, sáp, rud, rud, kukorikú! Annyi csirkéjük legyen, Mint égen a csillag! Annyi pénzük, búzájuk legyen, Mint földön a fűszál! Akkora kolbászuk legyen, Mint az országútja!” – szól az András napi magyar népdal. December közepén nagy érdeklődéssel érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára.

Sokan gyülekeztek a magyar népi kultúra és kellemes kikapcsolódás iránt érdeklődők december 14-én, a városi könyvtárba. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a szombat délután. A Kiskunhalasi Népdalkör zenéje mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A téli ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. Losoncz Lászlóné szalmafonó mesélt a népi kézműveskedésről.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő aprók tánca január 25-én, szombaton 15 órától lesz a városi könyvtárban.