Kezdőlap Kecskemét Budapest Az Ökumenikus Segélyszervezet központjainak adott át teqball asztalokat Ronaldinho a világbajnokság első...

Az Ökumenikus Segélyszervezet központjainak adott át teqball asztalokat Ronaldinho a világbajnokság első napján

Fekete Daniel / MÖS

A budapesti teqball-világbajnokság indító napjára december 6-án, azaz éppen Mikulás napján kerül sor Budapesten. A világversenyt szervező Nemzetközi Teqball Szövetség a nyitónapon 100 hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekeket segítő intézményeinek látóköréből.

A gyermekek lehetőséget kaptak néhány teqball-mérkőzés megtekintésére, megismerkedhettek a teqball-lal, illetve a bekapcsolódhattak a VB helyszínére szervezett játékos gyerekprogramokba.

A különleges programhoz adományozási akció is csatlakozott: a Nemzetközi Teqball Szövetség 5 darab teqball asztalt adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek, melyből 2 db asztal a karitatív szervezet kastélyosdombói gyermektáborába, míg 1-1 darab a boldogkőújfalui, a vizsolyi és a csepeli közösségi pontjára kerül.

Az adományt jelképező táblát a szövetség nemzetközi nagykövete, Ronaldinho személyesen adta át Gáncs Kristófnak, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának. A világsztár az adományok átadását követően egy kis játékra is szakított időt: a segélyszervezet miskolci közösségi pontjáról érkező gyermekeknek szerzett életre szóló élményt azzal, hogy mutatott egy két trükköt a Teqball asztalnál.