Kezdőlap Rendőrségi hírek BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A megye területén az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő.

A személyi sérüléssel járó balesetek közül kettő az elsőbbségadás szabályainak megsértése miatt következett be. Mindkét esetben kerékpárosok sérültek.

Kiskunhalason, a Kazinczy utcában közlekedett 2019. december 12-én 10 óra 18 perckor egy 42 éves helyi lakos egy Volkswagennel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Jókai utca kereszteződéséhez érve a sofőr nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem adott elsőbbséget a védett úton haladó, elektromos kerékpárt vezető férfinek, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a biciklis súlyosan megsérült.

1

Kecelen, a Kossuth Lajos utcán 17 óra 10 perckor egy 47 éves helyi férfi közlekedett egy Opellel. A helyszíni szemle adatai szerint az 54-es számú főút kereszteződéséhez érve a sofőr egy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását hagyta figyelmen kívül. Áthajtott az úton, ám eközben nem adott elsőbbséget a főúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton egyenesen haladó biciklisnek, ezért összeütköztek. A kerékpárt hajtó fiatal lány megsérült.

2

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten figyeljünk rájuk.

A balesetek többsége súlyos szabályszegés vagy pillanatnyi figyelmetlenség következménye. Kellő odafigyeléssel, körültekintéssel a balesetek jelentős része elkerülhető.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!