Kezdőlap Zenei élet Chicago Christmas 2019

Chicago Christmas 2019

A Chicago új karácsonyi kiadvánnyal jelentkezik idén, mely az együttes karrierjének 37. albuma és egyben negyedik ünnepi gyűjteménye.

Egy újabb nagy legenda a Warner hanglemezkiadótól: az egyébként véletlen egybeesésként – a Fleetwood Mac-hez hasonlóan – ugyancsak 1967-ben alapított Chicago együttes karácsonyi kiadványa került a boltokba a 2019-es adventi időszak előtt.

A hangzást teremtő, fúvósokkal felálló zenekar hangulatos ünnepi kiadvánnyal tér vissza, melyen csupa karácsonyi dalt hallunk – de természetesen nagy zenei igényességgel megfogalmazva, és nem elcsépelt vagy éppen giccses zenei körítésben.

Míg a korábbi karácsonyi Chicago kiadványok főként a hagyományos karácsonyi dalokra összpontosítottak, az idei megjelenés inkább saját számokat tartalmaz. Olyanokat, mint az „All Over The World”, a “(Because) It’s Christmastime,” és az “I’m Your Santa Claus” – de persze klasszikusok is felkerültek a listára, mint például a „Merry Christmas, I Love You” (külön R&B és külön ballada változatban is), melyet Loughnane írt John Durrill-rel a The Ventures együttesből.

A Chicago Christmas 2019 című albumot kétfajta gyűjtői igénynek megfelelő változatban adták ki: a CD formátum 2019. október 11-én, a vinyl verzió pedig november 22-én került az üzletekbe.

Komlós József JR