Kezdőlap Kiemelt ELKÉSZÜLT AZ ÚJ, HÁROM CSOPORTOS ÓVODA ÉPÜLETE FÜLÖPSZÁLLÁSON

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ, HÁROM CSOPORTOS ÓVODA ÉPÜLETE FÜLÖPSZÁLLÁSON

A TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00022azonosító számú projekt keretében az Önkormányzat beruházásábana Fülöpszállás, József Attilau. 3. sz. alatti telken megépült, a mai kor követelményeinek és a szabványoknak is megfelelő , közel 700 m2 hasznos alapterületű új, három csoport befogadására alkalmas, óvoda épület az udvar rendezésével együtt.  Az új létesítmény megfelel az akadálymentesítési előírásoknak, megközelítése, használata a mozgásukban és egyéb készségükben akadályozott látogatók számára teljes egészében lehetségessé válik.Az új óvodában modern és fenntartható környezetben, korszerű eszközökkel felszerelve biztosítottak aminőségi nevelőmunka folytatásának és a gyermekek zavartalan fejlődésének feltételei .A megvalósult beruházás jelentősen javítja az itt élők – főként a gyermekek és családjaik – életminőségét, a település fejlődéséhez is alapul szolgál az önkormányzat kötelező köznevelési feladatai magas szintű ellátása érdekében.A beruházás hozzájárul a gyermekek minőségi neveléséhez, a népességfogyás megakadályozásához, az elvándorlás csökkenéséhez. A beruházás ezen helyi előnyökön túlmenően összességében hozzájárul a település, egyúttal a Kiskőrösi járás népességmegtartó-erejének növeléséhez.

Az új óvodát a használatba vételi engedély, valamint a szabályszerű működéshez szükséges engedélyek megszerzését követően vehetik birtokba óvodásaink, óvónőink és dajkáink.

A projekt a Széchenyi 2020 programban a TOP-1.4.1.-15A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívás keretében  európai uniós támogatás segítségével valósult meg. Az önkormányzat részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás módosított összege 198.63 millió forint, a támogatás mértéke: 100%

A kivitelezést nettó 134.507 millió forint értékben az izsáki Izsépker PluszKft. végezte..

A projekt befejezési dátuma: 2019.december 20.

A projektazonosító száma: TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00022

További információ: https://www.palyazat.gov.hu/, Fülöpszállás Községi Önkormányzat 06-78/435-322 telefonon és a www.fulopszallas.huoldalon .