Kezdőlap Események Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Már több százezren csatlakoztak az ország legnagyobb ünnepi összefogásához
 
Egészen év végéig várják a felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több százezren csatlakoztak. Advent első vasárnapja óta 100 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 25 millió forint felajánlás. A Tesco áruházakban november közepétől közel 190 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig 47,5 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 24. alkalommal szervezte meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
 
December 31-ig, azaz még bő két hétig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. A Tesco áruházak kasszáinál december 24-ig találhatók meg a 250 forintos adománykuponok, a nagyobb postákon pedig perselyekben gyűjtik a felajánlásokat. December 23-ig tart nyitva a Segélyszervezet Adománypontja a budapesti Bazilikánál, ahol adománybolttal és mézeskalácssütéssel várják önkéntesek a látogatókat. A kihelyezett persely mellett a HelloPay terminálon keresztül is lehet pénzadományt felajánlani. Idén az Ökumenikus Segélyszervezet egy új kezdeményezéssel, a Fordított adventi naptárral is összefogásra hív. A www.szeretetehseg.hu honlapra látogatók a létrehozott virtuális adventi kalendárium ablakait kinyitva olyan célkitűzéseket ismerhetnek meg, amelyek támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül tudnak nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni. A weboldalon az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és a további adományozási lehetőségekről is található bővebb információ.

 

***

 

 Háttéranyag a szeretet.éhség. az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésről

 
Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.
 
Hogyan lehet csatlakozni?

  • www.szeretetehseg.hu weboldalon a Fordított adventi naptár segítségével
  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. 
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is. 
  • A segélyszervezet november 22-től Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni! 
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.  
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal   
  • Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.