Kezdőlap Adomány Harmadik napjához érkezett a Wojtyla Ház főtéri ebédosztása

Harmadik napjához érkezett a Wojtyla Ház főtéri ebédosztása

Karácsony másnapján Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és a vállalkozó családja felajánlásával juthattak melegételhez Kecskemét szegényei a Wojtyla Barátság Központ főtéri rendezvénysátrában.

Ebéd előtt a támogatók képviseletében Varga László, majd a Szövetség a Hírös Városért Egyesület vendégként jelenlévő politikusainak nevében Király József köszöntötte a várakozókat, Gulyás Zoltán színművész verset mondott, végezetül Borisz atya ortodox lelkész ismertette Jézus Krisztus világra jöttének körülményeit, szerepét, jelentőségét.

Király József Ferenc pápa karácsonyi üzenetére apellálva kijelentette: – Sokan szenvednek üldöztetést vallásuk vagy más egyéb okok miatt. Ezeket az embereket igenis be kell fogadnunk, igenis segíteni kell őket. Ez vonatkozik mindenkire, aki bármilyen módon úgy érzi, kitaszítottá vált a társadalomban. Pontosan erről szól a karácsony, a szeretet ünnepe, hogy próbáljuk meg egymást elfogadni.
A háromszáz adag virslis bablevest, kenyeret és meggyes piskótát a vállalkozó családtagjai osztották ki. A tálcákon kakaós-mézes sütemény, szaloncukor és tea is helyet kapott a Szövetség a Hírös Városért politikusainak közreműködésével.

Képek forrása: Alföldi Civil Napló
http://civilnaplo.hu/s_!news/i_hirek_esemenyek_7/i_harmadik_napjahoz_erkezett_a_wojtyla_haz_foteri_eb_30172/t_H%C3%ADrek,%20esem%C3%A9nyek%20-%20Harmadik%20napj%C3%A1hoz%20%C3%A9rkezett%20a%20Wojtyla%20H%C3%A1z%20f%C5%91t%C3%A9ri%20eb%C3%A9doszt%C3%A1sa/index.html#prettyPhoto