Kezdőlap Régió HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. december 2-án 0 óra és 24 óra között tizenegy esetben összesen negyvenöt külföldit tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó, Nagybaracska, Kiskunhalas, Tompa és Újmohács közigazgatási területén. A magukat algír, szír, iraki, palesztin, afgán, török és tunéziai állampolgárnak valló illegális migránsokat az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány három esetben öt illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a nyomozók és járőrök öt személyt fogtak el, és további hét előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 11 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 24 éves helybélit, aki egy boltból lopni próbált, ám a biztonsági szolgálat tetten érte. A férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Szintén a kecskeméti rendőrök intézkedtek azzal a 49 éves férfivel szemben, akiről kiderült, hogy ellene a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint tíz anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. A járőrök egy személyt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.