Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. december 3-án 0 óra és 24 óra között hat esetben huszonhat külföldit tartóztattak fel Újmohács, Hercegszántó, Kelebia és Dunafalva közigazgatási területén. A magukat török, jemeni, palesztin, szír, líbiai és algír állampolgárnak valló illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Hercegszántó külterületén két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Tegnap a járőrök és nyomozók négy személyt fogtak el, és további tíz előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából 11 óra 27 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, aki úgy közlekedett Soltvadkerten egy Opellel, hogy őt a bíróság a vezetéstől eltiltotta.

Kecskemét belterületén egy helybéli közlekedett úgy egy személygépjárművel, hogy korábban a vezetéstől eltiltották. A férfit szintén őrizetbe vették, és vele szemben is gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek

A kalocsai járőrök egy 18 éves férfit igazoltattak 22 órakor. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fiatal nem fizette be a vele szemben kiszabott bírságot, így azt a Bajai Járásbíróság elzárásra változtatta át.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.