Kezdőlap Zenei élet Jamese / Zenés adventi kalendárium

Jamese / Zenés adventi kalendárium

A JaMese 2019 karácsonyára egy különleges műsorral és lemezzel készül. Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésíti meg, amely könyv formájában tavaly jelent meg a Pagony kiadó gondozásában. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi Gyuri és a Dalinda is közreműködik egy-egy dal erejéig.

Az énekesnő, Molnár Emese két évvel ezelőtt egy facebook live videóban énekelte el Szabó T. Anna versciklusából a Gyertya című költeményt. A pozitív visszajelzések és a személyes indíttatás sarkallta arra, hogy egy egész albumot álmodjon. Tavaly a Téli PagonyFeszten további három versmegzenésítést mutattak be nagy sikerrel. A különleges JaMese – Adventi kalendárium kiadványban az évnek ebben a kiemelt időszakának minden egyes napjára jut majd egy dal. Az albumon szereplő szerzemények mondanivalójukban és hangszerelésükben is a család minden tagjához szólnak. Az örökérvényű, értékálló karácsonyi dalok együtténeklésre késztetnek és segítik az ünnepre hangolódást.

JaMese zenekar neve: – az angol-magyar mozaikszó – jam – mese – Emese. Az énekesnő, Molnár Emese személyes élményein keresztül univerzális gondolatok, érzelmek átadása a cél mindezt olyan kreativitással, ami a műfaji kereteket is felülírja. 2018. tavaszán jelent meg a bemutatkozó, Csak a Napba lemezük után a Bennem a Világ album.  Az anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Molnár Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertre járó közönség. Illetve egy új grooves, rádióbarát versmegzenésítés is az Örökmúlás, amelynek szövegét a Radnóti Színház felkérésére írta Szabó T. Anna.

A JaMese főként saját dalokat tartalmazó koncertanyagával rangos fesztiválokon mutatkozott már be: Művészetek Völgye – Harcsa Veronika udvar, Fishing on Orfű – Fonó színpad, Hétrétország fesztivál, Levendula Fesztivál – Szegedi Füvészkert, Hódmezővásárhely – Őszi Hetek, Sétatér Fesztivál – Pécs. Rendszeresen játszanak budapesti és vidéki klubokban (Opus Jazz Klub, Kobuci Kert, Metronóm Jazz Klub – Pécs, Búgócsiga – Sopron, stb). 2017-ben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást.