Kezdőlap Kecskemét Kecskeméti Spartacus Drabant Anita TOP 24

Kecskeméti Spartacus Drabant Anita TOP 24

Drabant Anita az Asztalitenisz Ifjúsági leány Top 24-en

A hétvégén Győr volt a vendéglátója az ifjúsági Top 24 bajnokságnak a lányok és fiúk számára egyaránt. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosa, Drabant Anita nagy reményekkel vágott neki a két napos viadalnak, ahol az ország legjobb 24 játékosa indulhatott.
Az év egyik legnehezebb versenyén Drabant számára jól kezdődött a megmérettetés. A csoport küzdelmeket három győzelemmel kezdte, de az utolsó meccsét a lehető legkisebb különbséggel sajnos döntő szett 14:12-re elveszítette. Ezzel az eredménnyel a legjobb nyolcas csoportba kerülve az 1-8. helyezésekért játszhatott tovább körmérkőzést másik hét ellenféllel szemben. Ezen mérkőzések közül az elsőt kisebb meglepetésre Anita elvesztette, ami egy hosszabb lejtmenet kezdete lett. A ritmusból kiesve, saját játékát nem találva és idegeskedve a következő három mérkőzésén is kikapott. Ez után a rossz sorozat után a kecskeméti lány összeszedte magát az utolsó két mérkőzésre, ahol mindkétszer 3:0 arányú győzelmet aratott.
Ez a teljesítmény a 24 fős mezőny 6. helyére volt elegendő, ami egy kicsit csalódás a kecskeméti tehetség számára.
Szabó Krisztián edző: Nem igazán úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettük volna. Anita évek óta tartó sikerei után azt hiszem, néha benne van a pakliban, hogy másképp alakulnak a dolgok, mint szeretnénk. Nagyon nehéz folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni a hazai és nemzetközi kihívásokon egyaránt. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben újból fényes sikereknek örülhessünk.