Kezdőlap Rendőrségi hírek LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT

LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT

A rendőrök őrizetbe vették a 19 éves jánoshalmi gyanúsítottat, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

2019. november 30-án a reggeli órákban egy ismeretlen leszólított egy idős férfit Jánoshalmán, és pénzt kért tőle. A nemleges válasz után ellenkező irányba haladtak tovább, azonban az elkövető visszafordult, és hátulról meglökte a 75 éves sértettet, aki ennek hatására megtántorodott. Ezt kihasználva kezéből kirántotta a szatyrát és a pénztárcáját – amiben készpénz és személyes okmányok voltak –, majd azokkal együtt elmenekült a helyszínről.

Egy helyi férfi figyelt fel a menekülő tettesre. Megszólította a sértettet, aki elmondta mi történt, így azonnal kocsiba ült, és az elkövető után ment. Néhány utcával arrébb feltartóztatta az ismeretlen támadót, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A járőrök 8 óra 5 perckor előállították a 19 éves helybélit. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd rablás bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A fiatal férfi menekülés közben eldobálta a megszerzett értékeket. A helyszínen a rendőrök mindent megtaláltak, és visszaadtak a sértettnek.