Kezdőlap Adomány Lezsák Sándor nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását

Lezsák Sándor nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását

December 24-én hagyományosan kezdetét vette a Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású jótékonysági ételosztása a főtéri Barátok temploma mellett felállított rendezvénysátorban. A népkonyha munkatársai, önkéntesei január 1-jéig 12 és 13 óra között várják a rászorultakat.

Szenteste napján – az elmúlt évekhez hasonlóan – Lezsák Sándor látogatott el a helyszínre. Az Országgyűlés alelnökéhez Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Lezsák Sándor felidézte Krisztus világra jöttének körülményeit. Jézus születésének éjszakáján pásztorok tartózkodtak a Betlehem környéki mezőkön. A város lakosaival ellentétben éber várakozással beszélgettek a Megváltó érkezéséről. Nem mindegyikük tudott elmenni az újszülötthöz, hiszen közülük valakinek vigyáznia kellett a nyájra.

– Miért jutott mindez eszembe Szenteste előtt? Mert hány olyan ember van, aki nem lehet ott, ahol most szeretne. Nincs otthon, mert beteg, megszomorodott, vagy éppen arra kényszerül, hogy keresse azt a helyet, ahol ma ételt osztanak – köszöntötte a sátorban megjelent rászorultakat Lezsák Sándor.

Majd Feczák László görögkatolikus lelkész mondta el biblikus gondolatait. – Krisztus, a gazdag, értünk szegénnyé lett, hogy minket gazdaggá tegyen. S mi azért vagyunk hívatva e világba, hogy lélekben egymást gazdagítsuk – fogalmazott.

A karitatív ételosztást közös ima előzte meg. Az elesettek keddi ebédjét – rántott szeletet,  sült csirkecombot, rizibizit, sült burgonyát – a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem üzemeltetője, Kiss Vivien ajánlotta fel.

A jótékonysági alkalmon a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének munkatársai, önkéntesei almát, szaloncukrot és gyümölcslevet osztottak, valamint ruhaneműt, cipőt, gyermekjátékokat kínáltak a szegényeknek. Lezsák Sándor pedig kakaós puszedlivel várta a nélkülözőket.

A kiosztásban a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei is részt vettek. Az esemény „műsorvezetője” Farkas Pál, a népkonyha programszervezője volt.