Kezdőlap Események Megújultak a déli iparterületen található utak

Megújultak a déli iparterületen található utak

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.1-15 kódszámú, „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázaton 1,2 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások megvalósítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Széchényi 2020 program keretében valósult meg.

A felújítások a TOP-61.1.1-15-KE1-2016-00001 azonosító számú, „Gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások Kecskeméten” című projektnek köszönhetően valósultak meg. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósult beruházás célja Kecskemét déli iparterületén található négy út – a Búzakalász utca, a Mindszenti körút, a Kiskőrösi út és a Szent László körút – felújítása volt, 5355 méter hosszan.

A munkálatok során lemarták az utak aszfalt burkolatának felső rétegét, a szerkezeti repedéseket, felületi kátyúkat és deformálódásokat kijavították, a szükséges területeken az útalapokat megerősítették, új aszfalt kőréteget és kopóréteget készítettek és felfestésre kerültek a szükséges útburkolati jelek. Csapadékvíz elvezetésére nyílt árkok kerültek pótlásra és javításra, továbbá új árkok is kialakításra kerültek.

A fejlesztések eredményeként az említett utak kapacitása és minősége jelentősen megnőtt, ezáltal a lakosság illetve vállalkozások számára az iparterületek elérhetősége javult. A beruházásnak köszönhetően a munkavállaló lakosság könnyebben juthat el munkahelyeire, ezáltal a beruházás közvetetten hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, továbbá pozitív hatással lehet az ipar növekedésére is.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte. A projektről bővebb információ a www.kecskemet.hu weboldalon olvasható.

További Információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, [email protected]