Kezdőlap Események TÖRÖK EMBERCSEMPÉSZ TOMPÁNÁL

TÖRÖK EMBERCSEMPÉSZ TOMPÁNÁL

A Bács-Kiskun megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rokonait akarta átcsempészni Magyarország területére.

A tompai határátkelőhelyen 2019. december 25-én 23 óra 45 perckor belépésre jelentkezett egy 43 éves török állampolgár és három utasa egy német rendszámú személygépkocsival. Az ellenőrzött személyek magukat török személyazonosító igazolvánnyal, jogszerű tartózkodásukat pedig német tartózkodási engedéllyel igazolták. A jármű átvizsgálása során a rendőrök – csomagokkal elfedve – két török férfit is találtak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr segítséget nyújtott a két, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező rokonának a szerb-magyar határ illegális átlépésében.

A járművezetőt a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves török férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Az egyenruhások az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.