Kezdőlap Események Aprók tánca Pálfordulón

Aprók tánca Pálfordulón

Farsang, farsang, háromnapi farsang, Itt is adnak, amit adnak Ez is Isten háza, Szálljon le rája Az Isten áldása, Hat lóval, hat ökörrel Három borjas tehénnel, Egy aranyos ekével.” – szól a régi farsangi köszöntő. Január utolsó hétvégéjén, Pál napján a ködös, rossz időben nagy érdeklődéssel érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára.

Szép számmal gyülekeztek a magyar népi kultúra és kulturált kikapcsolódás iránt érdeklődők január 25-én, a városi könyvtárba. Szokás szerint közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a szombat délután. A Kiskunhalasi Népdalkör muzsikája mellett Fehérváry Lilla előadóművész néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A Vízkereszt utáni téli ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek farsangi maszkok készítésével is foglalkoztak.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a magyar népi kultúrával – mondja Végső István egyesületi elnök.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő aprók tánca február 29-én, szombaton 15 órától lesz a városi könyvtárban.