Kezdőlap Régió BÓCSA TELEPÜLÉS IVÓVÍZELLÁTÁST JAVÍTÓ PROGRAM CÍMŰ PROJEKT

BÓCSA TELEPÜLÉS IVÓVÍZELLÁTÁST JAVÍTÓ PROGRAM CÍMŰ PROJEKT

A Széchenyi 2020 program keretében Bócsa Községi Önkormányzata 114,32 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Bócsa település ivóvízellátást javító program” elnevezésű, KEHOP-2.1.2-15-2017-00012 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 131,47 millió forintból valósul meg, amit 86.956522%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Bócsa Községi Önkormányzata részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

Bócsa település ivóvízellátását jelenleg 2 db – 1. és 2. számú – mélyfúrású kútból biztosítja a Kiskunsági Viziközmű-Szolgáltató Kft., mint Üzemeltető, az érvényes vízjogi üzemeltetési engedély alapján. Abban az esetben, ha magas a nyári csúcsfogyasztás, vagy a 2. sz. kút meghibásodik, akkor be kell kapcsolni az 1. sz. kutat. Ekkor a szolgáltatott víz arzén koncentrációja meghaladja a kormányrendeletben rögzített 10 μg/l-es határértéket. A Környezeti és Energiahatékonysági  Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás kapcsán, egy új kút fúrására van lehetőség a településen.

A jelenlegi vízkezelő technológia csak részben alkalmas a kritikus paraméterek kezelésére. Noha a kezelt víz minősége általában megfelel az érvényes előírások szerinti, számszerű paramétereknek, de a jelenlegi technológiai eszközök ezt csak komoly üzemeltetési többlet-ráfordításokkal, vízminőségi kockázatokkal és számos üzemviteli kompromisszummal képesek megoldani.

„Bócsa település ivóvízellátást javító program” című projekt elszámolható összköltsége 131 475 400 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 114 326 435 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A projekt a megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

Kérdés esetén a projektről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

nfp[kukac]nfp.hu