Kezdőlap Rendőrségi hírek CSERBENHAGYÁS MIATT FELELHET

CSERBENHAGYÁS MIATT FELELHET

A kecskeméti rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a 81 éves helyi gyanúsítottal szemben.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. november 2-án délután.

A rendelkezésre álló adatok szerint Ágasegyháza lakott területén kívül, az 5301-es számú úton közlekedett Izsák irányába 17 óra 44 perckor egy ismeretlen személy egy Peugeot típusú személygépkocsival. A sofőr az út 12-es kilométerénél ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött a szemből érkező Mercedesnek, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

A baleset következtében személyi sérülés ugyan nem történt, de a járművezető nem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e.

A kecskeméti rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a baleset feltételezett okozóját. A 81 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg szabadlábon védekező kecskeméti gyanúsított ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. Az iratokat – vádemelési javalattal – a napokban adták át a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.