Kezdőlap Régió Dinamikus fejlődés – sikeres 5 éves periódus

Dinamikus fejlődés – sikeres 5 éves periódus

A fennállása óta eltelt 5 esztendőben, sikerekben gazdag időszakot zárt a szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó műtrágya, vetőmag és növényvédő szerek forgalmazásával foglalkozó Hírös Agrária Kft., amely megyeszerte híressé vált határidőre történő, magas színvonalú szolgáltatásairól. A vállalkozásnál a legnagyobb sikerként könyvelik el, hogy a mezőgazdasági ágazatban tevékenykedő partnereik megbízható, stabil cégként tekintenek rájuk. A Hírös Agrária Kft. eredményes működésében komoly szerepet játszik, hogy példamutató módon megbecsülik és folyamatosan képzik dolgozóikat.  File László ügyvezető igazgató értékelte az elmúlt 5 éves időszakot.

Dinamikus fejlődés – sikeres 5 éves periódus

A Hírös Agrária Kft. 2015 márciusában kezdte meg működését, amelynek során elsősorban a Kecskemét és Baja környékén élő őstermelőket látjuk el mezőgazdasági inputanyaggal, műtrágyával, vetőmaggal és növényvédő szerrel. A Hírös Agrária Kft. filozófiájához tartozik, hogy nem 1 év alatt akarjuk megváltani a világot, hanem szépen folyamatosan fejlesztjük a céget, a nyereséget pedig az utolsó fillérig visszaforgatjuk a vállalkozásba és ez a lépés a későbbiek folyamán újabb növekedéshez vezethet. Úgy véljük, hogy ez a szemlélet jelenti a jövő útját, s talán ez lehet a siker egyik titka. Az elmúlt öt év során cégünk dinamikus fejlődésen ment keresztül és ez az árbevétel tekintetében szintén megmutatkozott. Az első évben 1,1 milliárd forint árbevételt könyvelhettünk el, majd a következő két évben 1, 7 milliárd forint bevételt értünk el. Ekkor azt éreztük, több van a csapatban, ezért a kollégák különböző képzéseken, intenzív értékesítői tréningen vettek részt. Néhány hónappal később már látszott a képzés eredménye, és mind árrésben, mind forgalomban, mind az ügyfelekkel való bánásmódban pozitív változást hozott. A következő évben 2 milliárd 67 millió forint árbevételt realizáltunk, 2019-ben pedig közel 2 és fél milliárd forintot, s ez újabb 20 %- os növekedést jelent. Visszatekintve az elmúlt 5 esztendőre kijelenthetjük, hogy maximálisan teljesítettük a kitűzött céljainkat, a két telephelyünkön nemcsak a vásárlási érték emelkedett, hanem folyamatos gyarapodás volt tapasztalható az ügyfeleink körében is.

Sikeres jubileumi év

2019-ben minden egyes szegmensben növekedést értünk el, a műtrágya üzletágunkból származó bevétel megközelítette az 1, 3 milliárd forintot. A növényvédőszer területén 730 millió Ft, a vetőmag terén pedig 430 millió forint bevételt realizáltunk. Fontos megemlítenem, hogy az ügyfeleink tekintetében szintén dinamikus növekedést értünk el, miután az első évben még csak 1030 partnerrel álltunk kapcsolatban, tavaly pedig már 1777 vevőt szolgáltunk ki.

Új telephelyen várják ügyfeleiket

Régóta dédelgetett álmunk vált valóra miután augusztusban egy saját telephelyre költözhettünk, így ezentúl egy 2000 négyzetméter fedett csarnok – amely nagyban megkönnyíti az áru tárolását, logisztikázását – is a rendelkezésünkre áll. Az elmúlt 5 év alatt sikerült beszereznünk két nagy teherautót, két 3,5 tonnás autót, két targoncát, két elektromos békát, úgyhogy mostanra mindenféle olyan üzembiztos, megbízható, és tiszta eszköz a rendelkezésünkre áll, ami lehetővé teszi a kulturált, gyors árukiszolgálását.

Szavahihetőség, megbízhatóság és folyamatos likviditás

Szerencsére megyeszerte jó híre van a cégünknek, amihez nagymértékben hozzájárult, hogy nagyon sok partnerünk „szájhagyomány” útján ajánl tovább bennünket a környezetükben élő más gazdáknak. Ilyenkor mindig rávilágítanak a Hírös Agrária Kft. legnagyobb erősségeire: a gyorsaságra, a rugalmasságra, és a kompromisszumkészségre, valamint a szavahihetőségre, megbízhatóságra és folyamatos likviditásra. A cégünk nem a saját tőkeágon erős, hanem a nagyon megbízható fizetési morál miatt – a Bisnode-nál A+-os kategóriába tartozunk –, megbízható cégnek számítunk, nagyon sok mindent előre fizetünk, soha nincs kifizetetlen számlánk.

Kiválóan képzett kollektíva

Vállalkozásunk talán legnagyobb erőssége a kiváló kollektívában rejlik, ezért folyamatosan képezzük munkatársainkat. A Hírös Agrária Kft.-nél nem jellemző a fluktuáció, nagyon összetartó, egységes a csapat, a munkatársak örülnek, hogy jó légkörben dolgozhatnak nálunk. Fontosnak tartjuk, hogy a kollégák ne csak értékesíteni akarják a termékeinket, hanem emberi kapcsolatokat is kialakítsanak az ügyfelekkel. Általában nem felveszünk valakit egy adott munkakörre, hanem vannak elvégzendő feladatok és azokat rendeljük hozzá egy-egy emberhez.  

2020-as célkitűzések

Elég merésznek tűnik a 2020-as üzleti tervben megfogalmazott célkitűzésünk, miután 4 milliárd forintos várható árbevétellel kalkulálunk. Ennek az optimista elképzelésnek az egyik oka, hogy Szabó Balázs személyében egy kiváló, 45 éves tapasztalattal rendelkező, magasan kvalifikált szakember – aki kereskedelmi igazgatóként tevékenykedik majd nálunk – érkezett cégünkhöz. Teljes egészében felügyeli majd a növényvédőszer beszerzését és az árazásban szintén hatékony segítségre számítunk tőle. Amióta Szabó Balázs a Hírös Agrária Kft.-nél dolgozik, naponta keresnek bennünket olyan szállítók, akikkel eddig még nem álltunk üzleti kapcsolatban. A valószínűsíthető ügyfélkör-növekedésnek és a megnövekvő forgalomnak köszönhetően a sikeres kiszolgálás érdekében jelentős tőkebevonást kell majd igénybe vennünk. Az ingatlan, az eszközök, a szakemberek rendelkezésre állnak, a potenciális vevőkör megvan, így a finanszírozás igényli a legnagyobb körültekintést, így a 2020-as évnek ez lesz a sarokpontja.